Eerlijke kleding - EN& | Duurzame, Ecologisch & Vegan Fashion

Eerlijke kleding

Eerlijke kleding

Bij eerlijke kleding denken we vaak aan biokatoenen hempjes of fairtrade t-shirts. Dat is een goed begin. Gelukkig gaan de ontwikkelingen door en is er tegenwoordig meer moois te krijgen. Jurkjes van bamboe of hennep, tops van tencel (een zachte stof van eucalytushout), rokjes van brandnetel en zelfs tassen van boomschors!

Niet meer dan logisch toch, om onder je eerlijke outfit ook dito schoenen te dragen? Dat blijkt helaas nog in de kinderschoenen te staan – toevallige woordspeling :). Zowel qua vraag als qua aanbod. Een uitdaging dus om schoenen te vinden die gemaakt zijn met respect voor mens, dier en planeet. Maar wie zoekt die vindt. Zo heeft Beyond Skin schoenen die deels gemaakt zijn van gerecyclede PET-flessen en brengt NAE een aantal schoenen van kurk op de markt. Beide merken vind je in het assortiment van EN&. 


Shop-tips
Waar kun je op letten:

  • Mens: krijgen de arbeiders een eerlijk loon voor hun werk? Werken ze onder goede arbeidsomstandigheden? 
  • Dier: zijn er dierlijke materialen gebruikt van dieren uit de bio-industrie? Denk aan leer en bont. Dat is niet dier- maar ook niet milieuvriendelijk.
  • Planeet: waar komen de producten vandaan? Europa of moeten ze de halve wereld overvliegen op weg naar jou? Van welk materiaal is het product gemaakt? Waterverslindend katoen of van een materiaal dat een kleinere footprint heeft? Hoe is het product geverfd? Met wat voor verf en hoe worden de resten opgevangen?      
Schoenen van ananas
Wat is Tencel
Close Mijn winkelmand
Close Wishlist
Recently Viewed Close
Close

Close
Navigatie
Shop op categorie

EN& T/M 30 SEPTEMBER GESLOTEN i.v.m. vakantie.

Toch vegan shoppen?

Check dan onze collega's Shop Like You Give a Damn