Wat betekent een OEKO-TEX STANDARD 100? - EN& | Duurzame, Ecologisch & Vegan Fashion
oeko logo wp

Wat betekent een OEKO-TEX STANDARD 100?

STANDARD 100 van OEKO-TEX® is een van ‘s werelds bekendste labels voor textiel dat is getest op schadelijke stoffen. Het staat voor klantvertrouwen en hoge productveiligheid. Lees hieronder wat STANDARD 100 betekent en waarom het de moeite waard is om dit label te controleren bij het kopen van textiel.

Wat betekent het label?

Als een textielartikel het STANDARD 100-label draagt, kun je er zeker van zijn dat elk onderdeel van dit artikel, dus elke draad, knoop en andere accessoires, is getest op schadelijke stoffen en dat het artikel daarom onschadelijk is voor de menselijke gezondheid.

De test wordt uitgevoerd door onafhankelijke OEKO-TEX® partnerinstituten op basis van onze uitgebreide OEKO-TEX® criteria catalogus.

Bij de test houden ze rekening met tal van gereguleerde en niet-gereguleerde stoffen, die schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid.

In veel gevallen gaan de grenswaarden voor de STANDARD 100 verder dan de nationale en internationale eisen. De criteriacatalogus wordt minimaal één keer per jaar geactualiseerd en uitgebreid met nieuwe wetenschappelijke kennis of wettelijke eisen.

Het is voor fabrikanten en klanten niet eenvoudig om dagelijks een overzicht te houden van de juridische situatie rondom schadelijke stoffen. Onze experts van de OEKO-TEX® instituten doen dit voor u.

Wat zijn REACH voorschriften?
Wat is APINAT BIO
Close Mijn winkelmand
Close Wishlist
Recently Viewed Close
Close

Close
Navigatie
Shop op categorie

EN& T/M 30 SEPTEMBER GESLOTEN i.v.m. vakantie.

Toch vegan shoppen?

Check dan onze collega's Shop Like You Give a Damn