Wat is Tencel - EN& | Duurzame, Ecologisch & Vegan Fashion
tencel

Wat is Tencel

Misschien heb je er al weleens van gehoord. Tencel. Maar wat is het precies en is Tencel eigenlijk wel eco en vegan verantwoord? Waar is het  van gemaakt en hoe is de productie. 

Wanneer je leest of praat over duurzaamheid in de kledingindustrie, kom je vaak veel bewoordingen en namen tegen zonder dat je misschien precies weet wat dat betekent. Misschien heb je ooit wel gehoord van lyocell. Lyocell is een zeer duurzaam materiaal wet gemaakt is uit de cellulose van houtsnippers van eucalyptusbomen. De productie gebeurd op een zeer milieuvriendelijke manier. Tencel is de merknaam. van Lyocell. Omdat wij jullie naast schoenen ook bepaalde kleding willen aanbieden, is het voor ons van belang dat de kleding en het productieproces zo duurzaam mogelijk plaatsvindt. Basic Apparel gebruikt naast biologisch katoen ook Tencel voor haar kleding. Alle kleding die EN& van Basic Apparel verkoopt is tevens Vegan.

image 11
image 11
basic apparel
basic apparel

De tencel-kleding wordt zoals gezegd op een zeer verantwoorde manier gemaakt. De eucalyptusbomen worden voor dit proces niet gekapt. De bomen worden als het ware geschild. Dit gebeurt in FSC-gecertificeerde bossen in Midden-Europa. Ander voordeel van het gebruik van eucalyptusbomen is het feit dat ze 80% minder water nodig hebben om te groeien in vergelijking met katoenplanten. Tevens is er geen extra water nodig om Tencel te produceren.

Tencel Lyocell-vezels staan ​​bekend om hun natuurlijke comfort en dat voel je echt. Het materiaal voelt ontzettend zacht aan en voelt daarom geweldig aan op de huid. Tencel is ook beter in het absorberen van vocht in tegenstelling tot katoen en is ook sterker, wat eveneens een van de vele voordelen is van het kiezen van deze vezels. Naast de productie van recyclebare, aardvriendelijke oplosmiddelen, is het ook zeer veelzijdig. In combinatie met andere vezels zoals katoen, voegt Tencel kreukbestendigheid toe, waardoor het een gemakkelijke stof is om te dragen en te wassen.

Van Basic Apparel hebben verkopen wij bepaalde shirts met een Tencelpercentage van 95-100%.

Basic Apparel geeft aan dat ze houden van hoe het materiaal zo zacht aanvoelt op de huid en dat het een zeer duurzaam product  is en zeer duurzaam is in zijn productie.

Wanneer je besluit om iets te bestellen met van Tencel dan weet je zeker dat je een fantastisch mooi product ontvangt van zeer hoge kwaliteit, fantastisch draagcomfort en daarbij krijg je gratis een goed bewustzijn door het feit dat deze kleding eco verantwoord is en vrij is van dierenleed :) 

Eerlijke kleding
Betaalbare vegan schoenen
Close My Cart
Close Wishlist
Recently Viewed Close
Close

Close
Navigation
Categories