Wat zijn REACH voorschriften? - EN& | Duurzame, Ecologisch & Vegan Fashion
Reach2

Wat zijn REACH voorschriften?

REACH is een verordening van de Europese Unie, aangenomen om de bescherming van de menselijke gezondheid en het milieu tegen de risico’s van chemicaliën te verbeteren, terwijl het concurrentievermogen van de chemische industrie in de EU wordt vergroot. Het bevordert ook alternatieve methoden voor de gevarenbeoordeling van stoffen om het aantal dierproeven te verminderen.

REACH is in principe van toepassing op alle chemische stoffen; niet alleen die welke worden gebruikt in industriële processen, maar ook in ons dagelijks leven, bijvoorbeeld in schoonmaakproducten, verf en in artikelen zoals kleding, meubels en elektrische apparaten. Daarom heeft de verordening gevolgen voor de meeste bedrijven in de hele EU.

REACH legt de bewijslast bij bedrijven. Om aan de verordening te voldoen, moeten bedrijven de risico’s identificeren en beheren die verband houden met de stoffen die ze produceren en op de markt brengen in de EU. Ze moeten aan ECHA aantonen hoe de stof veilig kan worden gebruikt, en ze moeten de risicobeheersmaatregelen aan de gebruikers meedelen.

Als de risico’s niet beheersbaar zijn, kunnen autoriteiten het gebruik van stoffen op verschillende manieren beperken. Op de lange termijn moeten de gevaarlijkste stoffen worden vervangen door minder gevaarlijke.

REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals) staat voor registratie, evaluatie, autorisatie en beperking van chemische stoffen. Het is op 1 juni 2007 in werking getreden.

Hoe werkt REACH?
REACH stelt procedures vast voor het verzamelen en beoordelen van informatie over de eigenschappen en gevaren van stoffen.

Bedrijven moeten hun stoffen registreren en daarvoor moeten ze samenwerken met andere bedrijven die dezelfde stof registreren.

ECHA ontvangt en beoordeelt individuele registraties op hun conformiteit, en de EU-lidstaten evalueren geselecteerde stoffen om de aanvankelijke zorgen voor de menselijke gezondheid of het milieu op te helderen. Autoriteiten en de wetenschappelijke comités van ECHA beoordelen of de risico’s van stoffen kunnen worden beheerst.

Overheden kunnen gevaarlijke stoffen verbieden als hun risico’s niet beheersbaar zijn. Ze kunnen ook beslissen om een ​​gebruik te beperken of het afhankelijk te stellen van een voorafgaande toestemming.

REACH’s effect op bedrijven
REACH heeft gevolgen voor een breed scala aan bedrijven in vele sectoren, zelfs voor degenen die zichzelf misschien niet beschouwen als betrokkenen bij chemicaliën.

Over het algemeen heeft u onder REACH een van deze rollen:

Fabrikant: als u chemicaliën maakt, hetzij om zelf te gebruiken of om aan andere mensen te leveren (zelfs als het voor export is), dan heeft u waarschijnlijk enkele belangrijke verantwoordelijkheden onder REACH.

Importeur: Als u iets koopt van buiten de EU / EER, heeft u waarschijnlijk enkele verantwoordelijkheden onder REACH. Het kunnen individuele chemicaliën zijn, mengsels voor verdere verkoop of afgewerkte producten, zoals kleding, meubels of plastic goederen.

Downstreamgebruikers: de meeste bedrijven gebruiken chemicaliën, soms zelfs zonder het te beseffen, daarom moet u uw verplichtingen controleren als u chemicaliën hanteert in uw industriële of professionele activiteit. Mogelijk hebt u onder REACH enkele verantwoordelijkheden.

Bedrijven die buiten de EU zijn gevestigd: Als u een bedrijf bent dat buiten de EU is gevestigd, bent u niet gebonden aan de verplichtingen van REACH, zelfs niet als u hun producten exporteert naar het douanegebied van de Europese Unie. De verantwoordelijkheid voor het voldoen aan de vereisten van REACH, zoals registratie, ligt bij de importeurs gevestigd in de Europese Unie, of bij de enige vertegenwoordiger van een niet-EU-fabrikant gevestigd in de Europese Unie.

Betaalbare vegan schoenen
Wat betekent een OEKO-TEX STANDARD 100?
Close Mijn winkelmand
Close Wishlist
Recently Viewed Close
Close

Close
Navigatie
Shop op categorie

EN& T/M 30 SEPTEMBER GESLOTEN i.v.m. vakantie.

Toch vegan shoppen?

Check dan onze collega's Shop Like You Give a Damn